€ 0,00 € 0,00

Omschrijving

Oorsprong: Nederland

Kenmerken: De Hollandse kriel is het meest bekende krielkipje van Nederland. Door het kleine formaat en vriendelijke karakter is de Hollandse kriel erg geschikt voor kinderen en is makkelijk in kleinere tuintjes te houden. Een Hollandse kriel haan heeft een prachtige, mooie, sierlijke staart zoals een haan hem hoort te hebben.

Eigenschappen: Het is een actief ras, dat wel snel tam kan worden. Als ze eenmaal gewend zijn aan de verzorger, zal het niet lang duren voor ze uit uw hand komen eten. Ook als kippen onderling zijn ze erg verdraagzaam.

Verder: De Hollandse kriel is echt een kriel ras, het is dus geen verdwergde vorm van een groot ras. Zoals de meeste slank gebouwde kipjes, kan de Hollandse kriel goed vliegen. Ze zullen het niet snel doen omdat ze ook erg tam kunnen worden, maar zorg wel dat uw ren afgesloten is, dit ook ter bescherming tegen roofdieren.

Kleuren: Hollandse krielen zijn in vele kleuren te bewonderen. Goudpatrijs is wel de meest voorkomende. Bij ons treft u daarnaast ook vaak Hollandse krielen in de volgende kleurslagen aan: zilverpatrijs en roodgeschouderd.