Geschikte voerbak voor kippen

Het meest praktisch zijn voersilo’s voor kippen. Deze voersilo’s zijn beschikbaar in diverse maten, afhankelijk van het aantal kippen dat u houdt of wilt gaan houden. Doordat u deze voersilo’s kunt ophangen met een ophangkoord kunnen de kippen niet in de voerbak gaan staan. Het voer wordt bovenin aangevuld en komt in het reservoir terecht (het witte gedeelte).

Onder in de rand komt een voer te liggen wat de kippen kunnen oppikken. Het voer zakt telkens naar beneden naarmate het voer gegeten wordt. Het voordeel van deze voerbakken is dat voer van de grond af ligt en daardoor schoon blijft. De kleine tussenschotjes die in de rand verwerkt zijn verkleinen ook de kans dat kippen het voer gaan sorteren. Het nadeel van deze voerbak is dat hij niet volledig afsluitbaar is en daardoor niet voorkomen kan worden dat ongedierte erbij komt of dat het voer natregent.

Trapbak

In tegenstelling tot de voersilo is een trapbak wel volledig afsluitbaar. Het voer blijft droog in het reservoir en ongedierte kan hier niet bij komen. Deze voerbakken zijn verzinkt en kunnen dus zonder problemen buiten neergezet worden. In het begin is zo’n voerbak voor kippen maar een vreemd ding en snappen ze het nog niet helemaal. Het is daarom raadzaam om de eerste twee dagen een zwaar voorwerp (zoals een baksteen) op het pedaal te leggen. Hierdoor blijft er een luikje open staan zodat de kippen bij het voer kunnen. Na twee dagen snappen de kippen het principe en kunnen ze eten wanneer ze dat willen.