Rijstvogel

SKU
104488
Op voorraad

Wilt u een rijstvogel aanschaffen? Dierenspecialist Hoogendoorn vertelt u graag alles over deze prachtige vogel. Lees snel verder of breng een bezoek aan onze dierenspeciaalzaak van maar liefst 2 hectare! Ons enthousiaste team voorziet u graag van persoonlijk en deskundig advies zodat u jarenlang plezier heeft van uw rijstvogel.

 

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

 

Verspreiding

De Ceresamadine komt oorspronkelijk uit Australië, hier leeft dit vogeltje nog steeds in het wild.

Formaat

De rijstvogel is ongeveer 14 centimeter groot

Geslachtsonderscheid

Het verschil tussen man en vrouw bij rijstvogels is lastig te zien. Volwassen mannen hebben een grotere snavel, die de vrouwen niet hebebn. Daarnaast zingen de mannen en de vrouwtjes niet. 

Sociale eigenschappen 

Deze vogel is een uitstekende gezelschapsvogel voor binnen, maar kan zich ook buiten prima vermaken. Wel is het belangrijk om een stok in de kooi te plaatsen zodat de rijstvogel niet vervet. Ook een geschikte volière vindt u binnen ons uitgebreide assortiment. Rijstvogels zijn levende vogels, die in alle lagen van de volière bezig zijn. Ook het broeden met deze vogels is niet erg moeilijk. Het zijn populaire vogels, voor beginners en gevorderden!

Behuizing / temperatuur

De Rijstvogel kan probleemloos gehouden worden in zowel een buiten als binnen worden gehouden.Vooral in de broed periode kan de rijstvogel nog wel eens vervelend zijn tegenover andere soortgenoten of andere vogels in de 

Voedsel

U geeft als basisvoer een goed zaadmengsel voor tropische vogels, aangevuld met trosgierst en graszaden. Daarnaast lusten de vogels graag eens watbuffalowormen, stukjes appel of sinaasappel en in de kweekperiode eivoer en kleine insecten. Grit en maagkiezel horen altijd beschikbaar te zijn, zodat de vogels er naar behoefte van kunnen opnemen.

 

Mutaties

De mutatie, welke in opgetreden bij de ceresamadine noemt men isabel, naar de verschijningsvorm, welke lichte beigebruine kleuren toont, maar heeft geen relatie met de isabel / roodbruin verschningsvorm van de grasvink en lonchurasoorten. Een betere naam zou dan ook de bruinmutatie zijn. Gekozen is echter voor de naam isabel, naar het uitelijk van de vogel.