Maandelijkse Archieven: November 2023

  1. November 13, 2023

    Hoe maak ik mijn kippen tam?

    Elke dag een vers eitje uit uw eigen tuin is voor veel mensen een reden om kippen te houden. Echter zijn er nóg meer mensen die kippen houden voor de gezelligheid en aanwezigheid van de diertjes. Ook om bijvoorbeeld kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel te geven om dieren te verzorgen, dat is een goede basis in de opvoeding.
    Hoe leuk zou het zijn als uw kippen tam zijn, dat ze naar u toekomen, geaaid en opgepakt willen worden? Hoe kunt u dat voor elkaar krijgen bij uw kippen? In deze blog komt u te weten hoe u dat het beste kunt aanpakken.

    Lees verder
  2. November 04, 2023

    Kippen houden in de winter

    Kippen zijn robuuste dieren die wel tegen een stootje kunnen. Toch zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden wanneer het winter wordt. In deze blog gaan we u uitleggen waar er op gelet moet worden.

    Lees verder
  3. November 03, 2023

    Hoe moet een kip gekortwiekt worden?

    Kippen kunt u kortwieken om ervoor te zorgen dat ze niet hoog opvliegen. Hierdoor is het makkelijker om ze in een niet-overdekte ren te laten lopen of de dieren los in de tuin te laten scharrelen zonder dat ze de tuin van de buren invliegen. Bij zware kippenrassen is het niet nodig om te knippen, deze dieren kunnen door hun gewicht nauwelijks vliegen. 

    In deze blog leggen wij uit hoe u eenvoudig uw kippen kunt kortwieken. 

    Lees verder